A50 – European Yacht of the Year díjra jelölve

Az Arcona büszkén jelenti be, hogy az új Arcona 50-et, az első Jeppesen & Pons által tervezett Arconát jelölték az European Yacht of the Year díjra. Ezt a kivételes performance cruisert úgy alkották meg, hogy könnyen kezelhető legyen, és rendkívüli vitorlázási élményt nyújtson akár családjával, barátaival, akár csak kettesben vitorlázik. Az Arcona 50 tisztelgés a nyugati part hajóépítési öröksége és kivitelezése előtt, gondosan és minden részletre odafigyelve.

Az Arcona Yachts vezérigazgatója, Urban Lagnéus így nyilatkozott: „Örülünk, hogy az Arcona 50 megkapta ezt a jelölést. A Jeppesen & Pons egy csodálatos teljesítményű performance cruisert tervezett, és a csapat itt Svédországban hihetetlenül keményen dolgozott az új modell megépítésén. Mindannyiunk számára nagy elismerés, hogy ilyen rangos díjra jelöltek.”

A „Vitorlázás Oscarjaként” is emlegetett European Yacht of The Year díjkiosztóját több millió vitorlázó, hajótulajdonos és iparági vezető követi nyomon. A díjat a német YACHT magazin hozta létre és először 2004-ben, Düsseldorfban osztották ki, ma pedig már Európa-szerte 12 magazin alkotja a zsűrit, melyek mindegyike vezető hang a saját országában, és a nemzeti határokon túl is elismert. A szerkesztők és a tesztszakértők évente négyszer gyűlnek össze, hogy kinevezzék a jelölteket, majd több napon át egymás után az összes hajót közösen tesztelik a tengeri próbautak során.

A nyerteseket Düsseldorfban hirdetik ki 2024. január 20-28. között.

Az Arcona 50-et és az Arcona 415-öt itt mutatják be legközelebb: