Díjnyertes az Arcona 50!

Örömmel jelentjük be, hogy az Arcona 50 nyerte a European Yacht of the Year Luxury Cruiser 2024 díjat! A Düsseldorfi Boat Show első estéjén mesés díjátadó ünnepségen hirdették ki a European Yacht of The Year díj nyerteseit. A zsűri Európa legrangosabb vitorlás magazinjainak újságíróiból áll, köztük a Yacht Germany, a Praktiskt Båtägande, a Yachting World, a Vene, a Seilmagasinet, a Voiles & Voiliers, a Baadmagasinet, a Nautica y Yates, a Zeilen, a Vela e Motore, a Yacht Revue &Marina.Ch. A zsűri 2023-ban négyszer ült össze, hogy eldöntse, mely jachtokat jelöli és teszteli. Megtiszteltetés volt az Arcona csapata számára, hogy októberben minden újságíróval vitorlázhatott La Rochelle-ben.

Az Arcona 50 tesztelése során Toby Hodges, a Yachting World munkatársa elmondta: „Az A50 rendkívül gyorsan reagál, és fantasztikus tengertartással büszkélkedhet. Egy remekül kivitelezett hajó, amely ragyogó újdonság a luxus cruiserek piacán. Megjelenését magas építési és kivitelezési minőség jellemzi, a vízen nyújtott teljesítménye pedig páratlan. Bár kétlem, hogy részt vesz majd versenyeken (ellentétben a kisebb Arconákkal, melyeket gyakran láthatunk különböző megmérettetéseken), és talán nem olyan ideális a tipikus hosszútávú vitorlázásra, ugyanakkor csodálatosan letisztult hajózási élményt nyújt. Az Arcona 50 gyönyörűen krajcol, szépen halad még könnyű szellőben is, komolyabb szelekben pedig egy erőteljes, jól kezelhető gépezetté válik.

Ha olyan hajót szeretne, ami kiemelkedik a tömegből, luxuskényelmet nyújt és kimagasló teljesítménnyel párosul, ráadásul könnyen és gyorsan kezelhető, akkor az Arcona 50 az ideális jacht az Ön számára. A luxus cruiserek kategóriájában döntőbe jutott 4 jacht zsűrizésekor a zsűri elnöke, Jochen Rieker azt mondta: „Csak a legjobb hajók közül választhatunk.” Az Arcona büszke arra, hogy ilyen jeles társaságban került a döntőbe, és gratulál minden döntősnek!

A European Yacht of The Year Luxus Cruiser kategóriájába tartozó A50 nemcsak az Arcona első 50 lábas hajója, hanem az első Jeppesen & Pons tervezésű is – és máris bebizonyította, hogy egy valódi kuriózum.

2019-ben az Arcona 435 Mk II Performance Cruiser kategóriában nyerte el a European Yacht of The Year díjat, és továbbra is az egyik legkelendőbb modellünk. Egy 45 láb hosszú valódi performance cruiser. Ez a modell nemrég versenyeket nyert Chicagóban, egy másik tulajdonos pedig azt tervezi, hogy 2024-ben megcsinálja az ARC-t.

Az Arcona Yachts csapata várja Önt Düsseldorfban, hogy együtt ünnepeljük az A50 elismerését! Keressen bennünket és az Arcona jachtokat a 16-os csarnok B53-as standján 2024. január 28-ig!